Finns det hjärterum...

Kabyssen på Skonaren Linnea är liten och trång. Men gasolspisen är däremot rejäl och upptar en stor del av utrymmet i det lilla köket.

Kerstin Bergström är van att laga mat till många i den lilla kabyssen på Linnea. Foto: Ellen Kindstand

Kerstin Bergström är van att laga mat till många i den lilla kabyssen på Linnea. Foto: Ellen Kindstand

Foto: Ellen Kindstrand

Västervik2008-09-19 00:06
Här lagar Kerstin Bergström regelbundet mat till stora grupper - såsom skolklasser och kompisgäng - som mönstrar på för att få uppleva en skärgårdstur ombord på det gedigna gamla träskeppet.Att det är ont om arbetsyta i byssan är inga problem, intygar Kerstin.-  När man ska hacka och skära ingredienserna sitter man oftast ute på däck, förklarar hon. Och när det slutligen är dags att äta är det också på däck man dukar upp, det vill säga om vädret tillåter. Skulle det vara alltför kallt och ruggigt finns ett långbord till hands, en trappa ner, under däck.En grundläggande filosofi på Linnea är att alla ombord ska ta aktiv del i sysslorna på båten, det kan exempelvis handla om att hjälpa till med matlagningen, förklarar Kerstin Bergström.- På så vis blir man del i en gemenskap och kommer varandra närmre.Under årets Smaka på Tjust anordnar hon och maken Egil tillsammans med krögaren Jan Hartman en så kallad "smakseglats" med Linnea.Om allt går enligt planerna avseglar skeppet Skeppsbrokajen i Västervik strax före lunch på lördagen för att återvända först på söndag eftermiddag. Detta efter övernattning ombord på båten någonstans i närheten av Stora Grindö i Loftahammars skärgård. Naturligtvis kommer måltiderna och avnjutandet av dem att vara en viktig del av färdens behag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om