Matlagning
Under tre dagar har åtta kockar från lika många restauranger i Västervik tävlat i konsten att laga den bästa köttbullerätten. På lördagseftermiddagen var det dags för final.
I köket på scenen stod Maria Lindén från Saltmagasinet och Erik Rylander från Guldkant.
Maria lagade köttbullar på fläskfärs med inspiration från italienska salsicciakorvar, det vill säga en kryddning med fänkål och vitt vin.
Erik å andra sidan utgick från älgfärs i sina köttbullar, med bland annat enbär i kryddningen.
När de båda rätterna serverades följde en stund av ivrigt provsmakande och diskuterande inom juryn innan en vinnare kunde koras.
– Vi tycker att båda har haft höga ambitioner och gjort djärva val, sade jurymedlemmen Harald Hjalmarsson.
En vinnare blev det dock, Maria Lindéns Italieninspirerade köttbullar drog det längsta strået, och hon kunde gå hem med bland annat en flaska champagne i pris.
LÄS MER I MÅNDAGSTIDNINGEN