Ett halvår efter försäljningen – nu öppnar "korvgubben" butik

I våras sålde Hans-Åke Harrysson sin populära korvmoppe på grund av sjukdom. Nu mår han bättre, och går ut stenhårt – med en ny butik där han både tillverkar och säljer sin egna produkt Moppesenap samt färska korvar.

Hans-Åke Harrysson öppnar butik på Storgatan. Där ska han bland annat sälja sin populära moppesenap och ett stort antal färska korvar.

Hans-Åke Harrysson öppnar butik på Storgatan. Där ska han bland annat sälja sin populära moppesenap och ett stort antal färska korvar.

Foto: Marie Kerrolf

Västervik2024-08-30 11:00

VT skrev i våras om hur Hans-Åke Harrysson drabbats av tjocktarmscancer och med tanke på de tuffa behandlingar som väntade, inte kunde fortsätta jobba så hårt som han tidigare gjort. 

Nu är han mellan behandlingar och känner sig stark nog att börja jobba igen.

– Jag kan inte bara sitta och göra ingenting, säger den färgstarke Västerviksprofilen.

Att sälja korvmoppen fanns i hans planer redan innan sjukdomsbeskedet. Men han hade hela tiden siktet inställt på att fortsätta tillverka och sälja sin senap.

– Jag sålde allt utom senapsdelen och nu vill jag uppleva hur stor senapen kan bli, säger Hans-Åke Harrysson där han sitter i lagret bakom sin nya butikslokal och fyller på senap i plastflaskor.

undefined
Hans-Åke Harrysson tillverkar själv den så kallade moppesenapen i lokalerna bakom sin nya butik på Storgatan.

Senapen finns i olika varianter och styrkor och Hans-Åke har kunder runtom i hela landet. Totalt levererar han uppemot fem ton per år.

I butiken kommer han, förutom senapen, att sälja 16–17 olika sorters färska korvar och tankar finns på att utveckla sortimentet med andra, exklusiva varor framöver, berättar han.

Hans-Åke Harrysson planerar att öppna butiken nästa fredag och öppettiderna kommer att avgöras av vilka tider kunderna strömmar till. Men att, liksom på korvmoppens tid, kunna köpa sig en snabblunch på plats, kommer inte att vara möjligt.

– Däremot kanske jag tar ut en muurikka några gånger per år och steker upp lite korv utanför butiken, så att folk kan få smaka, säger Hans-Åke.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!