Pia Zühlke, Västervik: "Ingenting. Det blir väldigt traditionellt. Samma som vanligt och mycket av allt. Barnen, som är vuxna nu, vill också ha det traditionella: Janssons frestelse, köttbullar och så vidare. Likaså min pappa som är 85 år. Vi testar en del nytt annars så på julen kan det få vara som det brukar."
Anna Nordén, Västervik: "Det är samma här. Det blir ett traditionellt julbord, så som det alltid har varit. Men vi har plockat bort en del inslag, och skalat ner julbordet lite grand, på senare år. Sylta och rödkål har vi inte längre, till exempel."
Matilda Ernstsson, Överum: "Vi kör mest det vanligaste, men vi har alltid äpplemos till köttbullarna. Vi har även trattkantarellstuvning till omeletten, men det är nog mer vanligt."
Ann Loftås, Överum: "I år kommer jag att ha mer grönt på julbordet och göra en sallad med bland annat rödbetor, hasselnötter och vinägrett."
Malin Haller, Överum: "Det enda jag kommer att lägga till på julbordet i år är kanelkryddat fläsk. Det är ju inte så ovanligt, men väldigt gott."
Magnus Alvarsson, Björkö:
"Egentligen är jag väldigt traditionell när det gäller julbord. Det skall vara som det brukar. Men någon form av skaldjur, exempelvis havskräftor, skulle jag kunna tänka mig att lägga till! Nu för tiden gillar jag fisken bäst på julbordet, typ kallrökt lax och inlagd sill."
Ellinor Lönnborg, Loftahammar: "Vi brukar ha grönkålssallad med fikon, hackade nötter och rödkål. Jag ska ta med egen grönkål till salladen i år."
Linda Oskarsson, Hjorted: "Är jag helt ensam, blir det en pizza. Annars traditionellt, som Janssons frestelse, skinka och ägghalvor med skagenröra."
Marie Kumlin, Ukna: "Vi har kåldolmar och bruna bönor. Vi gör även en vitkålssallad med majonnäs, ananas och lite grädde. Sedan har vi räktårta och laxtårta."
Per Svensson, Blackstad: "Vi är väldigt traditionella, men ägghalvor med svart och röd stenbitsrom kanske inte alla har. Vi har också börjat skippa dopp i grytan."