Företagarorganisationen presenterade i går - på Internationella Kvinnodagen - sin årliga rapport över hur jämställdheten i landets län och kommuner ser ut.
Företagarna har bland annat jämfört hur stor andel av företagarna som är kvinnor, och hur många procent av företagarna i de mansdominerade branscherna som är kvinnor.
Västervik hamnar i mittfåran i de flesta kategorierna - men i botten när man tittar på unga kvinnors företagande.
Bara knappt tio procent av företagarna i Västerviks kommun var unga kvinnor förra året. Med det är man bland de sämsta i länet. Bara Borgholm och Vimmerby har en mindre andel unga kvinnliga företagare.
- Västervik kommer på 236:e plats i landet. Det kan vara en fara för framtiden. Kommunen måste fundera på om det är något man kan göra för att unga kvinnor ska starta företag, säger Thomas Mattsson, regionchef för Företagarna i Kalmar län.
När det gäller andelen kvinnliga företagare totalt ligger Västervik högre än genomsnittet i Kalmar län, men under riksgenomsnittet - som ligger på strax under 30 procent.
- Det är alldeles för lågt, säger Thomas Mattsson.
Fortsätter vi i den här takten kommer Sverige inte att vara jämställt förrän om 93 år. Och ett jämställt samhälle tjänar alla på, enligt Företagarna.
- Man vet enligt andra undersökningar att ett jämställt företagande så är det bättre för samhället i stort. Det blir mer tillväxt.
Han tror att det beror på att kvinnor tillför nya perspektiv. Av samma anledning är det positivt för samhället om företagare har olika bakgrund, ålder och etniskt ursprung.
Sverige är, ur ett internationellt perspektiv, dåliga på jämställdhet inom företagsvärlden. Enligt Thomas Mattson kan en orsak till det vara att våra socialförsäkringssystem inte är lika generösa för företagare som för anställda. Sverige måste, bland annat, förbättra möjligheterna att kombinera företagande med föräldraskap.
Företagarna vill också att man öppnar upp för fler privata aktörer inom till exempel vården.