Kanske, kanske finns det en ny detaljplan för Fiskaretorget i Västervik till halvårsskiftet nästa år. Det är i alla fall ambitionen för stadsarkitekt Sara Dolk, som vi berättat om i en tidigare artikel.
Men Elias Besheri, som driver både Mocca deli och sommarrestaurangen Fiskeboden, har inte köpt tårta för att fira än:
– Vi vågar inte hurra än.
Han hoppas att planen ska antas som planerat nästa sommar, men konstaterar också att det kan bli förseningar på grund av överklaganden.
Planuppdraget gavs redan 2013.
– Då var jag 30 år. Nu är jag 40. Det har tagit lång tid. Väldigt lång tid, säger han.
Han tycker att det är bra att både politiker och tjänstemän är positiva och att planen är på gång, men han konstaterar samtidigt att det är många som har väntat länge på det här.
– Det är viktigt att kommunen fångar upp de företagare som vill utveckla sin verksamhet.
Även fastighetsägarna har väntat, påpekar Elias.
– Det är inte bara vi.
Han säger att detaljplanen är en viktig pusselbit för att komma framåt, men den innebär samtidigt inte att det blir en förändring här och nu, så fort den blir antagen.
– Det är bara en möjlighet, för den som kan och vill. Man måste ha råd att bygga ut också.
Mocca deli hyr sina lokaler vid Fiskaretorget, så Elias kan inte på rak arm svara på hur detaljplanen kommer att påverka restaurangen. Men han hoppas förstås att de ska kunna ta emot fler gäster.
I dag tappar Mocca deli runt 120 sittplatser, när uteserveringen försvinner på hösten. Om det i stället blir en inglasad del, skulle restaurangen kunna ha dubbelt så många gäster på vintern, jämfört med i dag.
Inne finns det plats för 100 personer, och det är det ofta.
– Vi har angenäma problem. Det är oftast fullt här, både på sommaren och vintern, säger Elias.
Just nu har han inga nyheter på gång för restaurangen, utan det får rulla på som det gör.
När det gäller Fiskeboden, ser han fram emot att detaljplanen möjliggör en restaurang året om på platsen.
– Vi har drivit detta och är jättepositiva.
Men vad det skulle kunna bli för restaurang, vet han inte än.
– Vi kommer självklart att välja en restaurang som passar in, ett bra komplement till andra restauranger. Vad det blir, får vi se då.
Ska du köpa någon mer restaurang?
– Nej, jag ska ta väl hand om det jag har i stället. Det är lätt att köpa, men man ska förvalta det också, säger han.
Mocca deli sysselsätter 16 personer året om. På sommaren är de nästan 50, inklusive Fiskeboden.