Han menar att Trafikverket måste skärpa till sig när det gäller underhållet.
- Rondellen är ju lite av Västerviks ansikte utåt, och så håller den på att växa igen.
Sven Andersson har själv varit i kontakt med Trafikverket och Svevia, som har ansvaret för skötseln och underhållet av "droppen" som infartsplatsen också kallas.
- Det var för mer än ett år sedan och då plockade man bort lite brädbitar och skräp, men mer har mig veterligen inte gjorts, säger han.
Sven Andersson säger att rondellen var fin från början med stensättningen varvad med buskar.
- Men nu håller växtligheten på att ta över. Buskarna breder ut sig över stenarna. Där har också björkar slagit rot och har nu vuxit sig halvmeterhöga och kan vara svåra att dra upp.
Sven Andersson är pensionär i dag, men var med i projekteringen som anställd i kommunen när droppen byggdes i början av 90-talet. Det var i samband med omläggningen av E22. Från början sköttes underhållet av en grupp från Samhall, senare har Trafikverket tagit över på egen hand, via dotterbolaget Svevia.
Åke Berggren, på Svevia i Gamleby, säger att åtgärder är på gång.
- Vi brukar se över den en gång per år.
Han har själv inte reagerat över att rondellen skulle vara särskilt igenväxt just nu, men menar att han själv som trafikant lätt blir lite blind för omgivningen när man ska ha kontroll på trafiken i rondellen.
- Men som sagt, vi ska ut närmaste dagarna och snygga till.
Droppen är tänkt att vara en välkomnande plats med ankaret och pollaren som ska leda in tankarna på Västervik som en sjöstad. De första åren användes den för utplacering av konstverk i samarbete med lokala konstnärer. I dag är platsen för konstverk flyttad en bit bort.