Drabbad av salmonellaskräck
Trots att han enbart serverar nötkött
- Det minskar försäljningen direkt. Förra året vid den här tiden sålde vi minst 30-40 procent mer.
De senaste dagarna har kunderna frågat gång på gång om de kommer att få salmonella av kebaben. Men de personer som har smittats med salmonella har ätit kebabpizza gjord på danskt fläskkött, något som Daniel överhuvudtaget inte säljer.
Han understryker att både köttets kvalitet och hanteringen av det är viktigt.
- I de här fallen det handlar om var det inte bara köttet det var fel på, utan även hanteringen. Man måste hålla rent och hantera allt rätt. Här måste spetten bytas varje dag. Köttet får bara värmas upp en gång, man får alltså inte låta det svalna och sedan värma upp det igen gång på gång.
Daniel är noga med vilket kött han köper. När Scan inte längre ville sälja färskt nötkött till honom bytte han leverantör. För att kunderna inte ska få torrt, men i övrigt bra, kött i sin kebab, tar han bort det yttersta lagret på kebabrullen innan han serverar.
- Hundägare kommer hit för att få kött varje dag, säger han och håller upp en påse med närmare ett kilo kött.
Helt förvånad över att salmonellan har spridits är han inte.
- Många kommer in i branschen bara tillfälligt och är helt okunniga om hur maten ska hanteras.
Men när han slog upp tidningen igår morse rös han vid tanken på alla som bara läser rubriken om att kebaben ska beslagtas och förstöras.
- Vi är de enda i stan som lever på kebab och vi är helt oskyldiga.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!