"Dieterna kommer och går"

Skolkökspersonalen på Ludvigsborgsskolan tycker att maten är varierad och bra. Dieter som LCHF och GI ger de inte mycket för.

Ulrika O Garpenberg tror inte på en mer kolhydratfattig kost för skolbarn. Däremot skulle hon gärna se mindre socker i skolmaten - sylten till pannkakorna, till exempel, skulle kunna ersätts av kesella och bär.Foto: Ola Axman

Ulrika O Garpenberg tror inte på en mer kolhydratfattig kost för skolbarn. Däremot skulle hon gärna se mindre socker i skolmaten - sylten till pannkakorna, till exempel, skulle kunna ersätts av kesella och bär.Foto: Ola Axman

Foto: Ola Axman

Västervik2011-09-19 00:00

- Vad heter det, det här med små kycklingbitar i... kycklingsallad!

Benjamin Fridell, som går i åttonde klass på Ludvigsborgsskolan, vet vad som är hans favoriträtt i skolan. Kompisarna Anton André, Carl Merén och Oscar Sjöblad är mer osäkra. Men kompiskvartetten är eniga om en sak - skolmaten är helt okej.

- Det är bra variation på maträtterna, tycker Anton André.

Christina Gustafsson och Lisbeth Björnskiöld, som jobbar i Ludvigsborgsskolans matsal, håller med. Nu när det även finns fem sallader att välja på, plus ett vegetariskt alternativ, är utbudet bra. Att dra ned på kolhydraterna, som många förespråkar, tror de inte på.

- Det finns så mycket olika dieter, och de kommer och går. Jag tror nog att vanlig mat är det bästa, säger Christina Gustafsson.

Förra veckans skolmatsedel

Måndag: Kycklingburgare, hamburgerbröd, potatismos, dressing, ketchup, senap

Veg. Greenburger, hamburgerbröd, potatismos, dressing, ketchup, senap

Tisdag: Kassler med ananas, sås, ris

Veg. Het böngryta, ris

Onsdag: Matrosfisk (fiskpanett) gräddfilssås, potatis

Veg. Moussaka med röda linser

Torsdag: Gulaschsoppa, mjukt bröd, ost

Veg: Champinjonsoppa, mjukt bröd, ost

Fredag: Pasta, pastasås med bacon, ketchup

Veg: Pasta, pastasås med morot och majs, ketchup

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om