Hembakat ska det vara nuförtiden. Om det är både kafégäster och de som driver kaféerna överens.
- Vi har bara hembakat nu. Det är vad folk vill ha, säger Eleni Staboulidou på Citycafét.
- Vi bakar själva. Det är vad kunderna vill ha, och det smakar ju mer förstås, säger Ivelina Velinova på Wimmerströmska Café Gården.
Och kunderna håller med. Helena Nyman och Birgitta Koutsouridakis går gärna ut och fikar ihop. Då tar de helst hembakat, gärna morotskaka.
- Jag har svår allergi och då är det bra att man vet vad det är i, säger Helena.
Hon tycker att det är viktigt att personalen kan redogöra ordentligt för vad det är i kakorna och allt det andra de säljer.
Överhuvudtaget är bemötandet viktigt. Det tycker både Helena och Birgitta.
- Trevlig personal ska det vara. Skulle de vara snäsiga, går jag inte dit, säger Helena.
I övrigt tycker de att lokalerna ska vara ombonade och mysiga. Dukar på borden, ljus och blommor är sådant som de sätter värde på som kafégäster.
Och så hembakat då. Där tycker sig Helena ha sett en förändring i utbudet, jämfört med när hon var ung. Förr var det mer industribakat. I dag är det betydligt mer hembakat i kaféernas kyldiskar.