Delikatesser över disk
Kunskap är viktigaste handelsvaran.
Foto: MATILDA AHL Emma Arkåsen, Henrik Sundberg, Jonas Settlin och Camilla Settlin öppnar Ost & deli på Storgatan. De driver också restaurang Saltmagasinet på Kulbacken, men kände att de dessutom behövde en året runt-verksamhet sedan de blivit Västerviksbor på heltid.
Foto:
Idén är Emma Arkåsens.
- Det verkade så trevligt att ha en delikatessaffär, säger hon.
Tanken är att gänget ska ha en året runt-verksamhet förutom restaurangen på Kulbacken eftersom de nu blivit Västerviksbor på heltid. Nu gör de något som de aldrig har gjort förut, det vill säga driver butik. Den enda övning de har i branschen är den lilla måltidsbutik som finns i anslutning till Saltmagasinet.
- Vi är förskräckligt nervösa egentligen för vi har ingen butiksvana. Men vi hoppas att det ska vara en fördel, säger Jonas Settlin.
Redan från start anställs en företagslärling i butiken och tanken är att det så småningom ska bli två anställda över hela året. Dessutom tillkommer sommarpersonal, vilket i slutänden kommer att ge sammanlagt ungefär tre helårstjänster.
Det de egentligen mest av allt vill erbjuda är kunskap.
- Visst kan du köpa en ost på Ica och Konsum, men du kan inte köpa kunskap kring osten, säger Jonas Settlin.
Därför erbjuder de vetande, förslag på måltider och vad som är gott att dricka till. Där kommer Camilla Settlins kunskaper som sommelier in. Fast visst när de en förhoppning om att vinet ska släppas fritt så att de också så småningom kan sälja det i butiken.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!