I gymnasiets cafeteria sitter Sandi Arslanovic, Darko Doneski, Sabrina Mavric och Gresa Karjagdiv.
De funderar lite när de får frågan om internationella kvinnodagen behövs.
- Det är nog många som inte bryr sig. Dagen behövs säkert men jag tycker inte att den märks, säger Sandi.
Darko berättar att han kommer från ett land där kvinnodagen firas på samma sätt som alla hjärtans dag.
- Där köper männen presenter till kvinnorna på den dagen.
Sabrina och Gresa tycker att kvinnor förtjänar en dag då de får extra uppmärksamhet. Gresa tycker inte att presenter är nödvändiga men hon menar att killar ska vara extra snälla mot tjejer den dagen.
- Det är ju inte helt jämställt men det är bättre än det var förr. Då hade vi ju inte ens rösträtt.
Många av de elever vi möter i korridorerna har ingen åsikt om kvinnodagen och en hel del vet inte vad dagen står för alls.
Linnea Passchier, Lisa Andersson och Rebecka Alvarsson är samhällsintresserade alla tre. De är överens om att internationella kvinnodagen är mycket viktig, både i Sverige men också i resten av världen.
- Det finns många kvinnor som inte har det lika bra som vi har här, säger Lisa.
De tycker inte att kvinnodagen ska handla om att kvinnor ska bli ompysslade, istället vill de att man ska lyfta starka kvinnor som gjort något bra för andra. Lisa säger att hon alltid varit intresserad av kvinnohistoria och berättar om boken "En blomma i Afrikas öken" av Waris Dirie. Hon tycker att författaren är en bra förebild.
- Hon vågade resa sig och berätta om sin könsstympning. I dag är hon en känd fotomodell.
Även om de tycker att Sverige är ganska bra på jämställdhet tycker de att det finns saker som kan bli bättre. Lika lön för lika arbete är en sådan fråga.
- Om man har samma slags arbete och jobbar lika många timmar ska man tjäna lika mycket. Man ska inte behandla människor efter kön, säger Linnea.
De funderar på varför många av deras jämnåriga skolkamrater inte har koll på internationella kvinnodagen. De tror inte att alla är intresserade av att läsa tidningar eller andra medier om just den frågan och de säger att skolan borde ta upp det mer.
- Det skulle vara roligt om de tog hit en föreläsare på internationella kvinnodagen, någon som gjort något bra, säger Rebecka.