Hon driver också Mörtfors pensionat tillsammans med Ida Liljefors. Och konceptet blir det samma som i Mörtfors.
– Vi gillar närheten till vattnet och vi gillar lokalt producerad mat. Vi ser verkligen fram mot starten och jag vet att boende här i närheten förväntar sig ett ställe som håller hög kvalitet på maten, säger Malin.
Kökschefen Åka Helmersson ska tillsammans med Josefine Svensson ha huvudansvaret för restaurangen i sommar.
Rastplatsen med restaurangbyggnaden har genomgått en total förvandling både in- och utvändigt. I stället för den brunmurriga färgen lyser nu ytterväggarna småländskt röda med vita knutar. Hela köket är nytt och möblerna i matsalen ger en retroprägel på stället. Det ska vara mysigt och hemtrevligt, menar tjejerna.
Under lågsäsong beräknas restaurangen sysselsätta fyra personer. Under högsäsong krävs dubbelt så många.
– Vi kommer att ha en dagens rätt, samt ytterligare några rätter med lokal anknytning. Precis som i Mörtfors blir det hembakat matbröd och fikabröd, säger Malin.
Hon berättar också att krogen har tillstånd för servering av vin och öl och att också man planerar för pubkvällar med artister.