När VT når David Holmberg är han lätt andfådd. Han håller nämligen på att temperera choklad inför kvällens middag på en restaurang i Dubai där han just nu arbetar som kock. Det är stjärnkocken Björn Frantzén som öppnat en version av Frantzén i Gamla stan som en så kallad pop up på ett femstjärnigt hotell i staden. Hotellet upplåter fyra gånger om året restaurangen till en välkänd stjärnkock.
– Jag hade praktik på Frantzéns restaurang i Stockholm, och så frågade de om jag ville med, berättar David Holmberg.
Frantzén kommer erbjuda Dubai-borna sin meny under två månader, som blir en slags "best of Frantzen".
– Menyn är en avsmakningsmeny. Vi har tagit en rätt från varje år från 2008 fram tills nu. Responsen hittills har varit väldigt bra. Vi räknade med 25 gäster per kväll och senast hade vi mellan 40 och 50, säger David Holmberg.
Sedan David Holmberg tog studenten i Västervik har han hunnit med att jobba både på restauranger i Västervik och även varit i Italien. Vad som kommer att hända framöver är oklart.
– Jag har ingen aning. Men jag ska nog till Stockholm och jobba.