Daniel Johansson från Västervik tävlar i Årets Kock

På fredag gäller det för 27-åriga Daniel Johansson, uppvuxen i Västervik. Då deltar han i semifinalen till Årets Kock 2009 som hålls i Malmö.

Västervik2008-10-15 09:40
- Jag ska göra ett långkok på lammbringa med bouqué garni-kryddning, en klassisk kryddsammansättning som bland annat består av persilja och till det ska det vara Karl-Johan svamp. Det är första gången jag skickar in ett recept till Årets Kock. Jag har väntat på att man skulle få välja huvudingrediens själv, säger Daniel Johansson, som till vardags jobbar på restaurang Lux i Stockholm.Hur känns det inför semifinalen på fredag?- Nervöst. Jag vrider och vänder på allt nu, det är en tung jury med alla stora kockar som jag har jobbat för de senaste tio åren. Nu vill jag visa vad jag kan och vad jag går för. Men jag ska ge hundra procent och göra mitt allra bästa. Varför ska du bli Årets Kock 2009?
- För att jag är värd det och för att jag lagar vällagad mat med en tanke bakom. Nu känner jag att jag har en chans att gå hela vägen. Det som är nytt för i år är att man får laga fritt, så därför valde jag grejer som jag själv tycker är bra och råvaror som är närodlade och lokala.Bästa tipset till hemmakockar?
- Smaka, smaka, smaka!
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om