Regeringen har levererat paket i spåren av coronaepidemin i en stadig takt.
På måndagen utlovades pengar till den hårt drabbade kollektivtrafiken.
På tisdagen ett äldreomsorgslyft, värt 2 miljarder kronor.
Harald Hjalmarsson (M), som för närvarande vikarierar som riksdagsman, men som även har uppdrag i organisationen Sveriges Kommuner och Regioner, tycker att det är välkomna pengar, men att det inte är nog.
– I början av krisen sade regeringen att staten skulle täcka alla extrakostnader som kommuner och regioner fick i samband med krisen.
Han säger att omfattningen av löftet fortfarande är oklar. Ett annat problem som han pekar på är förutsättningarna för 2021 och 2022. Så här års brukar de flesta kommuner och regioner arbeta med budgeten för kommande år. I år vet man inte vilka statsbidrag man har att röra sig med.
– Många kommuner har skjutit upp budgetbesluten till hösten.
Han säger att kommunerna och regionerna i dag inte vet om man står inför att kanske tvingas spara i verksamheter, höja skatten eller om statsbidrag är på väg. I dag är det en allmän uppfattning att Sverige och omvärlden är på väg in i en djup ekonomisk svacka. Harald Hjalmarsson tror att läget kan förvärras lokalt om kommun och region tvingas till nedskärningar.
Dan Nilsson (S), kommunstyrelsens ordförande i Västervik, intar en mer försonlig inställning till regeringens politik.
– Att man tydlig sagt att man står för merkostnaderna inom vård och omsorg är värdefullt.
Däremot konstaterar han att det finns andra insatser som Västerviks kommun gjort som man ännu inte vet om man kommer att ersättas för.
– Det handlar om lunchlådorna till gymnasieeleverna, och insatserna för att stödja föreningarna och det lokala näringslivet.
Han utesluter inte att besked kommer längre fram.
– Regeringen befinner sig i samma situation som vi. Det är svårt att bedöma hur långvarig krisen kommer att bli, och man vill inte bränna av allt krut på en gång.
Västerviks kommun siktar trots osäkerheten på att fastställa en budget redan den 15 juni.
– Det blir en förlängning av årets budget, säger Dan Nilsson.
Han säger att det blir en budget med få politiska nyheter. Målet är att ge verksamheterna besked, och möjlighet till arbetsro. Om läget klarnar under hösten kan det bli aktuellt med en komplettering i november.
– Då kanske det också kan finnas utrymme för mer politik.