Maken och konstnären Lars Jönsson avled i maj förra året. Precis som Carina lade han ner hela sin själ i det projekt som startade 1986 och som skulle göra Gröna Tuppen till en alldeles speciell restaurang och ett annorlunda besöksmål.
Förra sommaren kändes det mycket svårt för Carina att driva rörelsen vidare. När hon själv inte orkade ta i som vanligt fick hon hjälp av sonen Joel och kocken Åsa Helmersson vilket gjorde att värdshuset kunde hålla öppet som vanligt. I år håller hon öppet bara i samband med ångtågstrafik, förbeställningar och de trolleriföreställningar som Janne Näsström arrangerar i sitt magiska tält intill stationshuset.
Och nu har det har blivit dags att sälja.
– Ja, men jag har ingen panik. För mig är det viktigt att köparen är en smalspårsvän. Jag är själv en del i arbetet att rädda smalspåret och vill att värdshuset ska leva kvar som det starka varumärke det är.
Carina får nu vänta på att den rätte ska höra av sig. Hon menar att det finns mycket att göra kring värdshuset, inte minst marknadsföringen.
– Vi har väldigt stor variation på besökarna, från folk som aldrig varit på restaurang till besök av Kungen. Kräsna 08:or har inte ord för hur fint de tycker att stället är. Jag får många samtal från utlandet och ibland fungerar man som resebyrå. Det är sånt som den nya köparen också måste tänka på. Men jag har sagt att jag gärna ingår i köpet första tiden för att hjälpa till i starten.