Första veckan i september startar Campus Västervik upp läsåret. 120 nya studenter kommer till uppropet för ett 20-tal utbildningar.
Totalt räknar man med runt 500 studenter, inräknat de som läser kortare kurser.
Flest sökande var det till sjuksköterskeutbildningen, 261 till de 23 platserna. Samtidigt som sjukvården skriker efter utbildad personal.
– Det är två intag per år. Hur många platser vi erbjuder påverkas bland annat av hur många studenter region Kalmar län bedömer att vårdens verksamheter har möjlighet att ta emot samtidigt, förklarar Elin Björnsson, strategisk kommunikatör på Campus Västervik.
Nu samarbetar Campus med sju olika lärosäten i landet.
Det går fortfarande att söka med sen anmälan till vissa program: specialistsjuksköterska (med olika inriktningar), tekniskt basår och produktionsteknik.
Två linjer pausas: Tillämpad samhällsplanering och grundskollärarprogrammet för årskurs 4-6.
Ny är yrkeshögskolans produktionsteknik med 23 platser över två och ett halvt år på halvtid.
Nästa höst återkommer förskollärarprogrammet och socialpsykologisk vård.
Västerviks kommunalt drivna campus lyssnar av med näringsliv, offentlig sektor och föreningsliv för att se var behoven finns för kompetensförsörjning.
Under hösten kommer en handfull nya kortare utbildningar, från två dagar till fem veckor, att starta.
– Det inleds med vår satsning på kompetensutveckling för yrkesverksamma, till att börja med inom industrin för att därefter utökas till fler branscher och offentlig sektor, berättar projektutvecklare Rebecca Lindblom.
Den första är den alltmer aktuella, grundläggande industriell cybersäkerhet (kursen hålls på engelska) i samverkan med Mälardalens universitet, start i slutet av september.
Fler kommer.
Det här blir första skolstarten med Ola Bokström Dagbro som ny campuschef.
– Det känns roligt och spännande, säger han.
Som en del i Västerviks framtida tillväxt är målsättningen att Campus Västervik år 2030 ska erbjuda 1 000 studieplatser.
– Det innebär närmare en 40-procentig ökning inom sex år. Vi har verkat i 27 år, vi har en bra grund och vi vill fortsätta växa, ta steg och vässa allt. Vi är inte nöjda och lutar oss tillbaka. Det ska vara liv och rörelse i vårt campus, med nära kontakter och lättillgänglig personal, säger Ola Bokström Dagbro.
– Vi har höga siffror på hur många som slutför sin utbildning här och vi genomför studentenkäter regelbundet. Flera kommuner kommer hit för att se hur vi jobbar.