Campus Västervik anställer "artontaggare"

Till hösten startar Campus Västervik en maskiningejörsutbildning tillsammans med Högskolan Väst. Nu står det klart vem som får tjänsten som ingenjörslektor på Campus.

Näringslivsinriktning. Campus Västerviks utbildningskoordinatorer Katja Vrettou och Gunnar Jansson, forsknings- och utvecklingsansvarige Michaela Ericsson samt nyanställde ingenjörslektorn Lars Björkvik arbetar alla med inriktning mot näringslivet.

Näringslivsinriktning. Campus Västerviks utbildningskoordinatorer Katja Vrettou och Gunnar Jansson, forsknings- och utvecklingsansvarige Michaela Ericsson samt nyanställde ingenjörslektorn Lars Björkvik arbetar alla med inriktning mot näringslivet.

Foto: Karin Hertz/VT

Västervik2017-11-21 21:30

För att ytterligare stärka Campus Västerviks koppling till näringslivet anställs nu Lars Björkvik som ingenjörslektor.

Lars Björkviks arbete kommer att ha en klar koppling mot arbetsmarknad och näringsliv. Han ska arbeta med det nya maskiningejörsprogrammet och börjar sin tjänst i april 2018.

– Det här är en satsning mot tillverkningsindustrin och teknisk industri. Lars Björkvik kommer att fungera som stöd för studenterna, säger Jerry Engström, campuschef.

Tomas Kronståhl menar att det är stor utmaning att försörja arbetsmarknaden med den kompetens som behövs. Då är det viktigt att ha en ständig dialog med arbetsmarknad och näringsliv.

– Lars Björkvik är en artontaggare vad gäller näringslivet och har erfarenheter av tillverkningsindustrin. Jag är både stolt och glad över den här rekryteringen, som jag tror att kommunen kommer att ha stor nytta av. Det här är positivt för hela Västerviks arbetsmarknad, säger Tomas Kronståhl.

Lars Björkvik själv tycker att det ska bli jätteroligt.

– Jag hoppas att jag kan göra lite skillnad. Det här ska bli jätteroligt, säger han.

Maskiningenjörsutbildningen, som startar hösten 2018, består av två spår. Det går att läsa den på tre eller fyra år. De som väljer fyra år får också möjlighet att under utbildningen arbeta på ett företag, så kallat arbetsintegrerat lärande.

Redan nu har flera Västerviksföretag anmält sitt intresse för att ta emot studenter, bland annat Pentronic, 3M, Resinit och Elfa.

– Vi har framhållit att en av våra största näringslivssatsningar som en del av kommunens näringslivsstrategi är att bygga ut campus. Nu stärker vi näringslivskopplingen ytterligare, kommenterar kommunalrådet Tomas Kronståhl.

Maskiningenjörsprogrammet

Utbildar maskiningejörer med inriktning mot produktionsteknik.

Går att läsa tre eller fyra år.

Arbetsintegrerat lärande: de studenter som väljer att studera fyra år får möjlighet att arbeta på företag mot lön under utbildningen.

Arbetsplatser som tar emot studenter: 3M, Pentronic, Landstinget i Kalmar län, Carvia, Elfa, Resinit, CNC plåt och Plastomer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!