Men vi börjar i närheten av Ankarsrum. Där har Sven-Inge Larsson också ett företag, han säljer ved. Han har trogna kunder och telefonen fortsätter att ringa, det är fler som vill börja köpa ved i år. Många fler.
Men det är stopp för nya kunder, han vårdar dem han har istället.
– Efterfrågan har varit enorm. Men jag tar inte emot nya kunder längre, jag hinner inte med. Mitt företag sköter jag på fritiden, jag har heltidsjobb vid sidan av.
– Jag tjänar mindre idag än jag gjorde när jag drog igång 1994, det är trots att jag varit tvungen att höja priserna.
Förra året tog han 650 kronor per kubik. Nu är priset uppe i 1 000 kronor.
– Allt har blivit dyrare, så är det. Särskilt bränslet är dyrare idag och det driver upp priserna. Och det är svårt att få tag i ved även för mig nu, konstaterar han.
Det finns flera mindre företag som sysslar med vedförsäljning i kommunen. Men de företagen får ursäkta för "vedkung" i Västervik får nog Marcus Augustini anses vara. Sedan han tog över Vedfabriken vid Nya kyrkogården förra året har det varit full fart, framförallt nu innan vintern.
– Man kanske kunde önska att det fanns lite mer framförhållning ibland. Många beställer sent och blir överraskade när jag berättar att det inte går att leverera så mycket som de vill ha. En kund ville ha 30 kubikmeter ved inför vintern...Det går inte att ordna med kort varsel, konstaterar han.
Även här har veden blivit dyrare, runt 1 000 kronor kubiken tar även Marcus Augustini för sin ved.
– Bara att köpa in råvaran är 100 kronor dyrare för mig i år jämfört med förut. Elen är dyr och maskinerna går på el. Att leverera har blivit väldigt mycket dyrare, på grund av bränslepriserna. Utöver det är det svårt att få tag i björkmassaved.
– Jag har en "eventuellt-lista" där de kunder som hört av sig sent finns med, men jag kommer inte kunna leverera till alla dem. Jag försöker öka upp så mycket som jag kan nu, men det hinner inte torka som det ska.
Han önskar att han förstått var det var på väg tidigare.
– Man brukar säga att den ska torka från ungefär midsommar.
I fjol sålde det mesta slut, det handlar om flera hundra kubik, i oktober. Trots att volymen ökat med ett par hundra kubik till i år ser allt ut att ta slut under september.
– Men frågan är om det inte blir värre nästa år i och med att mycket trä kommer från Ryssland...