Författarna som stod för kvällens föreläsningar var Tareq Taylor, kokboksförfattare, och Thomas Eriksson, som gett ut två böcker i thriller-genren.
Tareq Taylor är även känd från tv - och snart aktuell med en ny tv-serie som sålts till brittiska BBC.
- Den handlar om att resa runt och uppleva nordisk mat. Tareq Taylor Nordic Coockery heter den, berättar han.
Under kvällen lagade och bjöd Tareq på delikatesser ur sin kokbok "Klassiker", som är en slags guide för familjer som har knappt om tid för att laga mat. Här har han tagit det bästa från krogbranschen - en bransch som han känner sedan 16-årsåldern - och applicerat det på vardagslivet. Långkok, som kan återanvändas flera dagar i nya skepnader, är ett av tricksen för att få en enklare matlagning. Ett sätt att slippa färdigmaten, och ändå inte behöva viga sitt liv åt att stå i köket. Tareq Taylor brinner för att minska det enorma matsvinnet i Sverige.
- Vi kastar mest mat av alla människor i världen.
Thomas Eriksson är en helt annan typ av författare. Hans senaste bok speglar det rättsliga efterspelet vid en gruppvåldtäkt. Själv kallar han sina böcker för thrillers - och berättar att han skrivit i hela sitt liv.
- Jag har alltid tyckt om skrivande, och har skrivit i 20 år utan att bli utgiven. Jag har många avslutade manus hemma i byrålådan. Det första manuset var bloddrypande skräck i Steven Kings anda.
Succén kom först när han började skriva om sådant som fanns i hans egen vardag. Ledarskap och coachning gav en upptakt till första boken som gavs ut, "Bländverk".
Varför tror du att deckargenren blivit så enormt populär?
- Folk vill bli lite skrämda. Varför åker man berg- och dalbana? Man vill ha den här lilla spänningen.