Blackstad har snart en ny lanthandel

I höstas stängde lanthandeln i Blackstad. Den hade då gått på "halvfart" en tid med dåligt sortiment och minskat antal kunder som följd.  Bakom de neddragna gardinerna pågår nu ett renoveringsarbete för fullt och under våren kommer det åter att finnas en lanthandel i Blackstad.

I lanthandeln i Blackstad pågår renoveringsarbetet för fullt. Under våren kommer Tomas och Helena Sallermo att slå upp portarna till den nya butiken.

I lanthandeln i Blackstad pågår renoveringsarbetet för fullt. Under våren kommer Tomas och Helena Sallermo att slå upp portarna till den nya butiken.

Foto: Lena Pettersson

Västervik2010-01-26 13:34
Helena och Tomas Sallermo, som driver Tant Gul catering i husets källarlokal och äger fastigheten, står bakom den nya affären. - När vi köpte huset för två år sedan hade två syften; att få behålla lokalen i källaren och att bevara en affärslokal i Blackstad. - Vi hade nog inte tänkt att själva bli lanthandlare, men omständigheterna har gjort att vi nu fattat det beslutet. Vi har lång erfarenhet av eget företagande och tror att vi vet vad vi ger oss in på.Affären och cateringverksamheten kommer att drivas som ett företag. En kombination som man tror kommer att innebära många vinster. En del av cateringfirmans sortiment av bland annat färdiglagade lunchlådor och bagetter kan saluföras i affären. - Vi kommer inte att ansluta oss till någon stor affärskedja som ICA eller Handlarn, utan försöka hitta andra lösningar. - Vi vill istället köpa in en del lokalproducerat, grisuppfödaren i Brantestad är redan kontaktad, och så har vi en del möjligheter genom affärskontakter som vi byggt upp under åren med cateringfirman. Man kommer att hålla ett bra bassortiment och kanske utöka lite mer med sådana varor som inte är så lagringskänsliga. Till en början räknar man med att ha öppet några timmar på förmiddagen och några på eftermiddagen. - Under sommaren, när våra barn kan ställa upp och hjälpa till, kommer det nog att bli öppet hela dagarna. Hur det blir sedan beror mycket på hur affärerna går och hur mycket kunder som strömmar till, avslutar Helena och Tomas.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om