Bilisten var för berusad för alkotest

Polispatrullen blev misstänksam när en bil försökte göra en helomvändning mitt på Folkparksvägen. När man fått stopp på bilen visade föraren tydliga tecken på berusning.

En man i 20-årsåldern har åtalats för grovt rattfylleri och olovlig körning.

En man i 20-årsåldern har åtalats för grovt rattfylleri och olovlig körning.

Foto: Arkiv

Västervik2024-07-18 05:00

Händelsen inträffade i höstas, och nu har åtal väckts. Bilistens märkliga bilkörning fick patrullen att följa efter och hejda honom.

När poliserna kom fram till bilen satt ingen i förarsätet, men väl en man i 20-årsåldern i passagerarsätet. Poliserna uppger att de inte såg någon som lämnade bilen under tiden som de följde efter den. 20-åringen var ensam i bilen, och det borde ha varit han som kört bilen.

Föraren sluddrade och visade tydliga tecken på berusning. Han fick följa med till arresten. Där kunde man inte genomföra ett blåstest. Istället togs mannen till sjukhus för ett blodprov. Det visade på 1,76 promille alkohol i blodet.

När man ber mannen att visa upp sitt körkort så lämnar han fram en handling som polisen efter att ha undersökt den närmare inte duger som körkort.

Nu har åtal väckts: Mannen åtalas för grovt rattfylleri och olovlig körning.

I förhören nekade mannen till brott. Han säger att han och en kompis varit på fest. Kompisen som var nykter körde. Han berättar att kompisen stannade bilen. Den misstänkte tittade ett kort ögonblick i backspegeln. När han tittade tillbaka var förarsätet tomt och förardörren var öppen. Kompisen hade smitit.

Han är även kritisk till hur alkoholtestet tagits. Han ville inte blåsa på polisstationen eftersom han inte gjort något fel. Han ifrågasätter även varför man tog så mycket blod från honom vid blodprovet på sjukhuset. I förhöret svarade polisen att det är samma mängd blod för alla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!