Bilder från Banda Aceh på utställning i Gamleby

19 fotoelever visar sina projektbilder.

Foto:

Västervik2005-02-03 00:25
Förstaårseleverna på Fotoskolan i Gamleby, Reklam- och industrifotolinjen, ställer ut sina första egna projektbilder. Var och en av de 19 eleverna har valt ämne, teknik och prosentation därför är utställningen, som öppnades i går kväll på Galleri f vid Gamleby torg, mycket varierad både beträffande form och innehåll.
? Jag fick chansen att resa till Aceh-provinsen i Indonesien, bara tio dagar efter tsunamivågen, berättar Samuel Ekman, Uppsala. Så egentligen valde jag inte projekt, chansen bara kom. Jag reste med ett läkarteam och fick möjlighet att röra mig runt i provinsen, bland annat fick jag följa med en amerikansk militärhelikopter.
Samuel Ekman fotograferade bara digitalt. Han tog runt 1.200 bilder och av dem har han valt ut några få som han skrivit ut på papper. Dessutom visar han runt 80 bilder i ett bildspel på en dator.
Datorer används på liknande sätt av flera andra elever i de övriga projekten som är väldigt olika varandra. Det finns skildringar från Båstad, Berlin, Långbro, Dhaka i Bangladesh och Monaco. Vi kan lära oss att hitta bästa falafel-ståndet i Malmö, uppleva den verkligt trista sidan av gymnastikundervisning i grundskolan, se krogliv, staden, barndomsvänner, mode, kroppsideal, skrot, kallbadhus, inplastade mazariner och nedmalda blå leksaksbilar.
Det går verkligen inte att klaga på variationen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om