Det centrala stödteamet innehåller en grupp professioner som ska hjälpa pedagoger att hantera barn som hamnat i svårigheter. Specialpedagoger, psykologer, talpedagoger och hörselpedagoger är några av yrkesgrupperna.
Nu riskerar teamet att splittras och bantas ner. Barn- och utbildningsförvaltningen måste spara, och en stor del av besparingen kan drabba förvaltningens stödfunktioner.
Ett förslag är att minska förskoleteamet, där Marie-Louise Lindhe ingår, med 1,5 tjänster. Ett annat förslag går ut på att flera tal- och språkpedagoger och logopeder försvinner.
Marie-Louise Lindhe är orolig över hur besparingarna ska slå mot barn och familjer. Att splittra teamet på olika platser vore förödande, menar hon.
- Alla professioner måste finnas kvar för att man ska kunna ha ett team. Om vi sprider ut oss får vi sämre möjlighet att ta kontakt med varandra. Det blir svårjobbat.
I Västervik har man fattat beslut om att ha en inkluderande skola, och bland annat tagit bort de särskilda undervisningsgrupperna. Marie-Louise Lindhe tror att de stödjande insatserna är en förutsättning för att en sådant här arbetssätt ska fungera.
- Om det genomförs tokiga besparingar så kommer det att få konsekvenser mot barn och familjer. Jag önskar att det centrala stödteamet ska få vara kvar, för att vi ska kunna behålla det som vi håller på att forma.
Att sprida ut de professioner som finns kvar på olika skolor kan också skapa ojämlikhet, menar Marie-Louise Lindhe. Hon betonar att hon inte talar i egen sak - även om hon personligen skulle drabbas av en nedskärning.
- Jag känner det som att jag är barnens ombudsman.