Många butiker har 18-årsgräns på självscanning, men Hemköp i Västervik valde att testa att ha den öppen för alla till att börja med.
– Vi ville försöka, säger butikschefen Åsa Karlsson.
Men eftersom många ungdomar rör sig i butiken och en del satt i system att fuska med scanningen har det till slut blivit ohållbart.
– De scannar in något billigt, som de betalar för, men går ut med väldigt mycket fler varor. Det här blir väldigt kostsamt.
Och det är inte endast varorna som stjäls som kostar. När personalen upptäcker ett misstänkt stöldförsök och ringer polisen måste de vara två som väntar med den misstänkte.
– Och ibland kan det dröja innan polisen kommer. Det har jag full förståelse för, de har säkert mer akuta ärenden än någon som har stulit i en matbutik.
Samtidigt betyder det här att Åsa har två personer i personalen som i stället för att arbeta blir tvungna att vakta en misstänkt tjuv, något som förekommer varje vecka.
– I slutändan handlar det om folks jobb, om stölderna blir så många att vi inte har råd att ha kvar all personal, säger Åsa Karlsson.
Hon tycker att beslutet att införa 18-årsgräns på scanningen har tagits emot på ett bra sätt av de flesta, och att det fungerat bra hittills.
– Några har förstås varit lite sura, ungdomar som är vana att kunna scanna när de handlar, men många har också förståelse för varför vi måste göra så här.