Befarad nedgång blev uppgång för Stadt

När Electrolux stängde trodde Stadshotellets ledningen att de skulle förlora 600 rumsnätter och en stor del av matgästerna. I stället följde succé.

Lars-Göran Carlsson Arkivbild:  Anders  Liljegren

Lars-Göran Carlsson Arkivbild: Anders Liljegren

Foto:

Västervik2007-02-12 00:25
- Vi trodde att besöksfrekvensen skulle sjunka. I stället blev det tvärtom, säger hotelldirektör Lars-Göran Carlsson.
- Vi har sedan dess haft mer att göra i restaurangen och vi har även haft fler boende i hotellet.
Carlsson berättar att den budget hotellet behövde komma upp i under 2006 överstegs med tolv procent.
Vad beror framgången på?
- När Electrolux lade ner kom flera andra och etablerade sig, de har en positiv tro på Västervik. Hela tiden etableras nya industrier.
Anledningen till att Stadshotellet hade så många gäster medan Electrolux fortfarande var i gång berodde på att industribesökare ofta bodde på hotellet.
Dessutom levererade Stadshotellet omkring 25 000 portioner mat om året till Electrolux matsal.

Trots att alla dessa möjligheter i dag är borta blomstrar alltså Stadshotellets verksamhet.
- Jag tror att även negativ publicitet kan vara bra. Om det skrivs att Electrolux läggs ner så undrar någon hur det är i Västervik och om det kan etableras något där, säger Carlsson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om