Det är många som söker asyl i Sverige just nu. Fram till augusti i år var de 44 procent fler än samma period förra året.
Till Lysingsbadet i Västervik kom de första asylsökande i början av veckan. Här bor de i stugor eller lägenheter.
- Vi har hand om boendet. Resten är Migrationsverkets ansvar, säger Gunnar Boman, vd på Lysingsbadet.
I ett första skede finns 146 platser, men från oktober och framåt kan Migrationsverket placera 270 asylsökande på campingen i Västervik.
- Vi behöver mycket plats just nu, och letar platser kontinuerligt, säger Lars Borgemo, chef för Migrationsverket i Kalmar län.
Kan det bli aktuellt att placera asylsökande på flera orter i Västerviks kommun?
- Det kan det bli framöver, men det är ingenting som är klart eller aktuellt just nu. Vi börjar ha koll på var det finns lediga lägenheter. Men det är inte alltid hyresvärdarna vill hyra ut till oss.
Just på Lysingsbadet tycker Lars Borgemo att det har fungerat mycket bra hittills. Även under förra året, och året dessförinnan, bodde asylsökande i Västervik.
- Människorna som kommer hit är väldigt bra. Nittiofem procent av dem är precis som du och jag. De vill ha ett bra liv, de kommer inte för att de är äventyrslystna. Sedan finns det en viss procent som är dysfunktionella, och då får vi försöka hantera dem.
De asylsökande som hamnat på Lysingsbadet är ingen homogen grupp, utan har många olika nationaliteter. En del är från Nordafrika, andra från Iran. Några enstaka familjer är från Syrien.
På campingen finns personal från Migrationsverket som jobbar särskilt med de asylsökande.
Det handlar om information och praktiska frågor, men också om själva handläggningen av ansökningarna.
Tanken är att försöka handlägga så många asylärenden som möjligt på plats, så att de asylsökande slipper dyra resor till andra städer.