Är du stolt nu när ni är med i "White Guide"?

... Johan Karlsson, krögare på restaurang Smugglaren

Johan Karlsson är krögare sedan många år i Västervik. Foto: Anders Steiner

Johan Karlsson är krögare sedan många år i Västervik. Foto: Anders Steiner

Foto: Anders Steiner

Västervik2008-03-26 00:05
- Ja, det är positivt, men vi var ju faktiskt med för första gången förra året, men då blev det inte så uppmärksammat. Hur kommer det sig att ni är med bland tre andra krogar i Västervik?
Ärligt talat vet jag inte, jag har ingen aning om guiden har haft folk här utan vår vetskap.
Vilken betydelse har utnämningen
- Svårt att säga, guiden är nog uppmärksammad vilket gör att en hel del hittar hit på grund av den. Samtidigt så blir det ju tufft för krogar som till exempel blir av med stjärnorna i Guide Michelin. Man måste ha lite distans till det hela.
Kan man tävla i matlagning?
- Nej jag tycker inte det. Det är så mycket runt omkring som har betydelse..
Vadå?
- Lokalen, stämningen. Men det är klart att råvarorna måste vara på topp. Med högsta kvalitet på köttbiten eller fisken kommer man långt. Det ska inte vara så konstlat, utan det gäller att ligga på rätt nivå.
Några förändringar på gång?
- Nej, inga större. Vi har hållit på i 13 år nu och kör på ungefär som vanligt.
Hur många dagars semester har du på sommaren?
- Jag brukar vara ledig söndag och måndag, de övriga dagarna blir det ganska långa pass. Vad ser du fram mot just nu?
- En resa till Sydafrika där vi ska besöka en rad vingårdar.
White Guide
Smugglaren och Pelle på Skälö (som nyöppnar i vår) finns med i matguiden, som sägs vara Sveriges ledande. Saltmagasinet klassas för tredje året som Västerviks bästa krog. Gröna Tuppen beskrivs som en charmig krog väl värd en omväg eller resa. Västervik har därmed fyra krogar med bland 21 i Småland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om