Äntligen tid för grillat
Grillad korv med bröd är en perfekt inledning på grillsäsongen. Nu handlar det inte om gatuköksmodellen, utan om grillade korvar som bjuds med senapsdressing, sallad och gott bröd.
Härliga dofter. Det sprids underbara dofter när revbenssidan ligger över glöden.
Foto:
Recept
Sallad med grillade korvar och bröd
4 personer600 g korv av olika slag, gärna kryddigasalladsgrönsaker (olika sorters salladsblad, gurka och tomat)1 rödlök i klyftorTill dressingen:4 msk majonnäs, mager4 msk crème fraiche1 msk gult senapsfrö, lätt krossade1 msk vit vinägersalt och pepparTill servering:bröd1. Förbered salladsgrönsakerna och arrangera dem på tallrikar. Blanda samman dressingen som får spännande smak tack vare lätt krossade senapsfrön.2. Dela korvarna i bitar som grillas hastigt över fin glöd. Droppa korvarna över salladsbädden och avsluta med att ringla dressing över allt. Garnera med färska örter och bjud gott bröd till.Grillat revbensspjäll med ingefärsglaze
4 personer1,5 kg tunna revbensspjällTill marinaden:2 msk konc. kycklingfond3 msk chilisås på tomatgrund1 msk rapsolja1 tsk grovmald svartpeppar1 tsk paprikapulverTill glazen:1 tärning grönsaksbuljong 3 msk rapsolja1 msk farinsocker1 dl chilisås på tomatgrund3 msk finhackad färsk timjan3 msk finriven färsk ingefära1 finhackad röd chili, inte alltför stark1. Blanda marinaden och pensla revbensspjället på båda sidor. Låt spjället vila en halvtimme så marinaden hinner sätta smak innan köttet läggs på grillen.2. Förbered glazen. Smula ner buljongtärningen i en skål och slå på olja och farinsocker. Se till att buljongtärningen löser upp sig. Blanda i chilisås. Hacka timjan. Skala och riv ingefära. Hacka chilin, men ta inte med frön och fäste. Blanda kryddorna i glazen och låt den gärna stå någon timme innan den penslas på det färdiggrillade köttet.3. Tänd grillen och invänta fin glöd. Grilla spjället 3-4 minuter per sida. Vänd köttet en gång. När köttet grillats 2 minuter på andra sidan penslas översidan med glaze. Värmen gör att smaken från glazen sätter sig bättre. Lyft köttet från grillen och lägg den med den glazade sidan nedåt. Avsluta med att glaza den sida som grillades sist.Helgrillad ryggbiff
4 personer 750 g utskuren biff, hel bitTill marinaden:3 msk rödvin2 msk rapsolja1 msk chilisås på tomatgrund1 msk HP-sås1 krm liquid smoke (rökessens på flaska)1. Den här rätten kräver en grill med lock. Skär bort kappan från köttet och putsa även bort eventuellt synligt fett. Blanda samman marinaden och pensla köttet runt om.2. Grilla köttet över fin glöd. Vänd köttet efter några minuter så det får stekyta runt om. Lägg på lock, öppna bottenventilen helt och toppventilen till hälften. Grilla köttet cirka 20 minuter. Vänd det två gånger under grillningen. En stektermometer i köttet ger bästa kontrollen. Kärntemperatur på 60 grader innebär rosa kött, 65 g genomstekt.3. Lyft köttet från grillen och packa in det i aluminiumfolie. Låt köttet efterdra minst 10 minuter innan det skivas upp. Skulle någon uppleva köttet för rött är det lätt fixat genom att lägga den utskurna skivan på grillen några sekunder.Coleslaw
4 personer1 färskt vitkålshuvud1 dl majonnäs1 msk citronolja2 msk flytande honung2 msk limejuice1 msk färsk, riven ingefära1 tsk peppar1. Riv den färska vitkålen fint. Vinterlagrad kål bör förvällas 1 minut och kylas i kallt vatten innan den blandas med dressingen.2. Blanda ingredienserna till dressingen i rymlig skål. Vänd ner vitkålen och ställ allt i kylskåp i väntan på servering.
4 personer600 g korv av olika slag, gärna kryddigasalladsgrönsaker (olika sorters salladsblad, gurka och tomat)1 rödlök i klyftorTill dressingen:4 msk majonnäs, mager4 msk crème fraiche1 msk gult senapsfrö, lätt krossade1 msk vit vinägersalt och pepparTill servering:bröd1. Förbered salladsgrönsakerna och arrangera dem på tallrikar. Blanda samman dressingen som får spännande smak tack vare lätt krossade senapsfrön.2. Dela korvarna i bitar som grillas hastigt över fin glöd. Droppa korvarna över salladsbädden och avsluta med att ringla dressing över allt. Garnera med färska örter och bjud gott bröd till.Grillat revbensspjäll med ingefärsglaze
4 personer1,5 kg tunna revbensspjällTill marinaden:2 msk konc. kycklingfond3 msk chilisås på tomatgrund1 msk rapsolja1 tsk grovmald svartpeppar1 tsk paprikapulverTill glazen:1 tärning grönsaksbuljong 3 msk rapsolja1 msk farinsocker1 dl chilisås på tomatgrund3 msk finhackad färsk timjan3 msk finriven färsk ingefära1 finhackad röd chili, inte alltför stark1. Blanda marinaden och pensla revbensspjället på båda sidor. Låt spjället vila en halvtimme så marinaden hinner sätta smak innan köttet läggs på grillen.2. Förbered glazen. Smula ner buljongtärningen i en skål och slå på olja och farinsocker. Se till att buljongtärningen löser upp sig. Blanda i chilisås. Hacka timjan. Skala och riv ingefära. Hacka chilin, men ta inte med frön och fäste. Blanda kryddorna i glazen och låt den gärna stå någon timme innan den penslas på det färdiggrillade köttet.3. Tänd grillen och invänta fin glöd. Grilla spjället 3-4 minuter per sida. Vänd köttet en gång. När köttet grillats 2 minuter på andra sidan penslas översidan med glaze. Värmen gör att smaken från glazen sätter sig bättre. Lyft köttet från grillen och lägg den med den glazade sidan nedåt. Avsluta med att glaza den sida som grillades sist.Helgrillad ryggbiff
4 personer 750 g utskuren biff, hel bitTill marinaden:3 msk rödvin2 msk rapsolja1 msk chilisås på tomatgrund1 msk HP-sås1 krm liquid smoke (rökessens på flaska)1. Den här rätten kräver en grill med lock. Skär bort kappan från köttet och putsa även bort eventuellt synligt fett. Blanda samman marinaden och pensla köttet runt om.2. Grilla köttet över fin glöd. Vänd köttet efter några minuter så det får stekyta runt om. Lägg på lock, öppna bottenventilen helt och toppventilen till hälften. Grilla köttet cirka 20 minuter. Vänd det två gånger under grillningen. En stektermometer i köttet ger bästa kontrollen. Kärntemperatur på 60 grader innebär rosa kött, 65 g genomstekt.3. Lyft köttet från grillen och packa in det i aluminiumfolie. Låt köttet efterdra minst 10 minuter innan det skivas upp. Skulle någon uppleva köttet för rött är det lätt fixat genom att lägga den utskurna skivan på grillen några sekunder.Coleslaw
4 personer1 färskt vitkålshuvud1 dl majonnäs1 msk citronolja2 msk flytande honung2 msk limejuice1 msk färsk, riven ingefära1 tsk peppar1. Riv den färska vitkålen fint. Vinterlagrad kål bör förvällas 1 minut och kylas i kallt vatten innan den blandas med dressingen.2. Blanda ingredienserna till dressingen i rymlig skål. Vänd ner vitkålen och ställ allt i kylskåp i väntan på servering.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!