De senaste beskeden innebär att vaccinationen av de som är födda 1951 och tidigare måste senareläggas.
– Det är bara att beklaga att vi inte kan komma igång under februari, säger länets vaccinsamordnare Marie Ragnarsson.
För den kommunala hälso- och sjukvården innebär förseningen att Västervik helt blir utan vaccindoser under vecka 5.
– Vi är inne i en period när vi vaccinerar både första och andra dosen. Vi har något boende som inte fått dos två, men annars har alla på särskilt boende fått båda sina doser. Många av hemsjukvårdens patienter har också fått andra dosen, säger Anneli Wahlin, hälso- och sjukvårdschef, som ändå har förtröstan i att tre fjärdedelar av vaccindoserna har delats ut.
– Vi har vaccinerat ungefär 1 500 doser, och har ungefär 500 doser kvar som ska ges, så vi ligger ändå bra till, säger Walhin.
För personal som jobbar inom kommunal hälso- och sjukvård, exempelvis särskilt boende, personlig assistans, och hemsjukvård, kommer dock 25 doser delas ut i kommunen under vecka 5.
– Egentligen är det ingen som i nuläget vet hur det ser ut vecka 6, säger Wahlin.
Sedan vaccinationen inleddes i slutet av december har regionen fått ta emot 12 400 doser. Nästa vecka kommer ytterligare 2 150 doser till länet.
Hälsocentralerna, som vaccinerar de som har hemtjänst och de som bor tillsammans med de som har hemtjänst, men inte har hemsjukvård, kommer också få ett antal doser. Men exakt hur många doser det gäller på kommunnivå vet inte Rolf Asmundsson på regionens pressjour, under fredagseftermiddagen.
– Totalt nästa vecka kommer 100 doser levereras till särskilda boenden i länet, 1 200 kommer levereras till hälsocentralerna, 350 till kommunpersonalen och 500 till vårdpersonal på sjukhus, säger Asmundsson.
– Om man ser till den första informationen vi fick så är det en drastisk minskning. Men vi håller inte inne några doser utan delar ut de doser vi får, säger Ragnarsson.
Förra veckan drogs också takten ned för vaccinationer av personal inom kommunernas omsorg och hemtjänst, samt för regionens vårdpersonal som jobbar med covid-patienter, på grund av Pfizer/Biontechs tillfälliga minskning av produktionen.
En konsekvens av detta blir att andra dosen vaccin nu ges efter fyra veckor, både inom regional och kommunal hälso- och sjukvård.
– Tidigare har vi gett dos två efter tre veckor, men nu blir det förskjutet. Men att ge andra dosen efter fyra veckor är inget farligt utan helt inom marginalerna för att det ska ge ett fullgott skydd, säger Ragnarsson.
Förhoppningen kvarstår dock om att alla ska hinna vaccineras innan midsommar, enligt Ragnarsson.
Astra Zenecas vaccin väntas godkännas av EU under fredagen.
– Nästa veckas planering påverkas inte av godkännandet. De grupper som vaccineras nu vaccineras inte med AstraZeneca, för andra dosen vaccin måste vara densamma som första dosen. Men det vore intressant att veta om godkännandet kommer gälla för alla åldersgrupper. Tanken med AstraZeneca är att det ska ges till 70+ och den breda allmänheten, förklarar Asmundsson.
Det råder en stor osäkerhet kring hur leveransproblemen och det eventuella godkännandet kommer att påverka den fortsatta vaccinationsplanen.
– Det stora problemet nu är leveranserna, att vi får mindre leveranser än vad som utlovats från början, säger Asmundsson.