Programmet ledde till en stor debatt i sociala medier och många debattörer på framför allt vänsterkanten är kritiska till Josefsson och programmet.
Granskningen fick samtidigt omedelbart resultat. Barnrättsorganisationen Bris meddelade nämligen att man nu helt skrotar ordet barnfattigdom. Kattis Ahlström, gereralsekreterare på Bris, säger att man kommer att använda begreppet ”ekonomisk och social utsatthet” i stället.
På Twitter har ilskna kommentarer flödat friskt sedan tv-programmet.
"För ett rikt land som Sverige innebär fattigdom för barn att de ställs utanför det de flesta ser som självklart. I vårt land ska barn inte behöva växa upp med bara det allra nödvändigaste, skrev Eva Olofsson (V).
I Sverige levde 2010 enligt Rädda Barnen 242 000 barn i fattigdom. Familjer med ensamstående, unga eller utländska föräldrar löper störst risk att hamna ekonomisk utsatthet.
Ensamstående med barn hade i snitt 77 procent av medianinkomsten för samtliga hushåll år 1991.
2010 hade denna siffra sjunkit till 67 procent.
Barnfamiljer med två samboende föräldrar har under samma tid behållit och till och med befäst sin relativa inkomstnivå. Skillnaderna mellan de som har det bra och de som halkar efter ökar snabbt.
Fattigdom för svenska barn innebär ofta att inte ha råd att följa med på skolutflykten, att ha så trångt hemma att man träffar sina kompisar utomhus eller att inte kunna följa med på bio.
Det handlar om att stå utanför det de flesta barn ser som något självklart.