1981 års nobelmiddag med modern touch
Restaurangelever bjuder på festligheter.
Foto: ANDERS LILJEGREN När mellanrätten parmesanchips med oliv- och paprikaröra serverades följdes Stina Svensson av Linda Sundström och Sandra Karlsson. Läraren Maj Rondahl håller ett vakande öga över middagen.
Foto:
Johnny Johansson kom till Västervik i måndags och inledde med att föreläsa för eleverna på hotell- och restaurangskolan om restaurangbranschen och om nobelmiddagen. Han serverade dem också en del praktiska tips om hur de klarar sig i branschen. Arbetet med middagen påbörjades inte förrän i.går på morgonen och i.dag drar det igång från början igen med en ny omgång elever.
Nobelmeny
Förrätt
Rökt laxlindad mousse på gös och lax med kräftsås, dillolja och smördegsmånar
Varmrätt
Pepparstekt hjortfilé med kraftig äppelcidersky, gräddkokt skogssvamp, grönsaker och potatisbakelse
Mellanrätt
Små parmesanchips på salladsbädd toppade med oliv- och paprikaröra
Dessert
Nobelglassparfait med svartvinbär, aprikossås och chokladbräck
Förrätt
Rökt laxlindad mousse på gös och lax med kräftsås, dillolja och smördegsmånar
Varmrätt
Pepparstekt hjortfilé med kraftig äppelcidersky, gräddkokt skogssvamp, grönsaker och potatisbakelse
Mellanrätt
Små parmesanchips på salladsbädd toppade med oliv- och paprikaröra
Dessert
Nobelglassparfait med svartvinbär, aprikossås och chokladbräck
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!