Västervikskonstnärer deltar i Johnnys "Verkissage"

När Johnny Nilsson på SMP Production AB utanför Valdemarsvik tittade ut över sina nya lokaler tyckte han att väggarna blev lite kala. Nästa vecka fylls väggarna med konst när det blir "verkissage". Fyra Västervikskonstnärer deltar.

Johnny Nilsson, vd för SMP production AB utanför företagets lokaler.

Johnny Nilsson, vd för SMP production AB utanför företagets lokaler.

Foto: Patrik Selsfors

Valdemarsvik2020-09-21 22:00

Vad är egentligen en "verkissage"? Jo, det är en konstutställning i en verkstad och det är vad som väntar under tisdagen hos företaget SMP Production AB utanför Valdemarsvik. Vd:n Johnny Nilsson förklarar hur detta gått till:

– Det var i juni som jag kände mig så nöjd med hur bra lokalerna vi byggt och renoverat hade blivit. Sedan funderade jag över att maskinerna skulle nå till underkanten på fönstren och då skulle väggarna över bli kala, berättar Johnny Nilsson.

– Jag tänkte att man kanske kunde sätta upp affischer men så pratade jag med en personal som håller på med akvarellmålning och frågade om han inte kunde måla några tavlor som vi kan hänga upp. Jo, det ville han gärna.

Den responsen gjorde att Johnny Nilsson började fundera lite vidare.

– Jag tänkte att det kanske finns flera konstnärer och amatörer som inte säljer så mycket av sin konst. Jag gick ut på Facebook och skrev att jag var intresserad av att köpa in tavlor och konstverk och det blev ett jättegensvar, säger Johnny Nilsson som tillägger att flera företag också hjälper till som sponsorer.

Från Västerviksområdet deltar Ellinor Widerberg, Helgenäs, Alva Stalebrant, Västervik, samt Sara Skagmark och Linnéa Nilsson från Gamleby.

Förhoppningen är att fortsätta med detta initiativ.

– Drömscenariot vore ju att det här kan bli ett årligt evenemang, säger Johnny Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!