Mystisk monolit förbryllar i Utahs öken

En skinande monolit som hämtad ut en science fiction-film förbryllar i Utahs öken.

Vad kommer monoliten ifrån? Gissa om diskussionerna går varma bland science fiction-fans och konspirationsteoretiker på nätet.

Vad kommer monoliten ifrån? Gissa om diskussionerna går varma bland science fiction-fans och konspirationsteoretiker på nätet.

Foto: Utah Department of Public Safety/AP/TT

Vetenskap & teknologi2020-11-25 03:30

Monoliten upptäcktes av en helikopterbesättning som var ute och flög för att leta efter tjockhornsfår.

Piloten Bret Hutchings, som arbetar för myndigheten för allmän säkerhet, minns att någon ombord gastade till när han fick syn på den glänsande pelaren.

– Han ba: ojojoj, vänd om, vänd om. Det är någonting där, det är någonting där. Vi måste titta på det, säger Hutchings till KSL-TV.

När piloten landade inspekterade de metallobjektet, men kunde inte komma på någon vettig förklaring på hur den kommit dit.

Bilder från myndigheten visar att monoliten når till axlarna på en person som står på en annans persons axlar.

– Jag antar att det är någon sorts nya vågen-konstnär eller någonting, eller någon som är ett stort "År 2001 – ett rymdäventyr"-fan, säger Bret Hutchings.

I Stanley Kubricks klassiska film från 1968 återkommer en utomjordisk monolit.

Myndigheten för markförvaltning kommer utreda var monoliten kommer ifrån, men konstaterar via Twitter att det är olagligt att göra något liknande utan tillstånd "oavsett vilken planet du kommer ifrån".

Så här hög är monoliten.
Så här hög är monoliten.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!