Guldkant i White Guide

Ambitionen var aldrig att komma med i White Guide. Ändå är det precis vad restauangen Guldkant gjort. Det stod klart efter att listan över restauranger som prisas för både bra mat och service, släpptes under tisdagen.

Utmärkelse2015-01-20 20:25

Själv fick Jonas Settlin, som driver restaurangen, beskedet under måndagkvällen.

– Det är såklart jätteroligt. Vår andra restaurang Saltmagasinet har funnits med i White Guide i tio år, men det har aldrig varit ambitionen med Guldkant. Därför är det förstås extra kul.

Varje restaurang bedöms enligt ett poängsystem där bland annat service, stämning och naturligtvis kvaliteten på maten spelar in. Men hur många poäng restauarangen fått är hemligt ännu.

– Det presenteras på galan som hålls i början av mars.

Jonas Settlin tror kanske inte att utmärkelsen kommer att få just Västerviksborna att rusa till bords.

– Nja, här är det nog mer "mun-till-mun" som folk går på, alltså ett gott rykte som sprider sig. Däremot tror jag att det kommer gäster med guiden i handen i sommar, det har vi märkt på Salmagasinet, berättar Settlin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om