Videon är inte längre tillgänglig
I Västervik förekommer den också. VT begav sig till pizzeria Rubinen för att testa den omtalade skapelsen. Det är Kurt Lezgin, som bakar vulkanpizzan där. Han berättar att han blev nyfiken när han hörde talas om konceptet, som snabbt blev en snackis på sociala medier.
– För en vecka sedan bakade jag min första vulkanpizza, berättar han.
Kurt beskriver pizzan som en matematisk konstpizza.
– Det är lite matematik att baka den, för den måste delas jämt, så att det inte blir obalans.
Vulkanpizzan kommer fortsätta sprida sig, tror Kurt.
Han kallar den för en konstpizza och jag funderar över om den skulle passa bredvid någon av mina tavlor hemma. Kanske en vulkanpizza som innehåller oliver och paprika. Och salami! Det skulle kunna fungera bredvid min röda tavla, tänker jag och sedan står den väntade pizzan framför mig. Jag konstaterar att den faktiskt kan beskrivas som just ett konstverk.
Sedan inser jag att det är meningen att jag ska äta pizzan. Var ska jag börja? Beslutsångesten hoppar upp och ner. Så många val. Ananas, oliver, svamp, kött? Eller i mitten, med pommes, kebabkött och grönsaker?
Nathalie, VT:s fotograf, meddelar att hon slagit på filmkameran och jag hugger in på pizzan. Det smakar... som pizza! Efter några tuggor inser jag att det här kommer bli extremt mättande. Jag varvar med några grönsaksbitar. Smart blandning!
Så, hur var den? Egentligen som vilken specialpizza som helst. Men snyggare.