Vi träffar Alfred, 9 år, och hans mamma, Emma Sernfalk, hemma i deras trädgård. Familjen bor i ett gult hus mitt emot Törnsfalls kyrka. Till huset hör en stor trädgård med gott om plats för deras gemensamma intresse: odling.
Alfred har tidigare odlat potatis, solrosor, tomater och sockerärtor, men har nu inriktat sig på pumpor.
Emma odlar också mycket och går utbildningen "Odling som livsstil" på Gamleby folkhögskola.
– Vi har alltid haft ett stort odlingsintresse i familjen, säger hon.
För Alfreds del startade odlingssäsongen redan i mars, när han sådde mellan 40 och 50 frön av olika sorters pumpor. Av dem grodde 42. Att varje planta kan få flera pumpor, förstår man av att han hittills har sålt 130 stycken. Och fler ska det bli. Han visar flera pumpor som är på tillväxt.
Hur vet man att de är klara?
– De är ganska stora, och de är inte mjuka, säger han.
Vissa pumpor blir inte så stora, men då känner man det ändå på att de är hårda. Jag får känna på några som är färdiga, och de är mycket riktigt hårda i skalet.
Alfred lägger ner en hel del tid på sina pumpor. De får nässelvatten för att växa bra och brunnen gödsel från farmor och farfars gård. Och så vatten förstås.
Vad är det jobbigaste med att odla?
– Det är nog att vattna, säger han.
Vi förstår att det har krävts en hel del av den varan, när det inte har kommit något regn som hjälp.
Och vad är det roligaste?
– När det har kommit upp och börjar bli något.
Målet för framtiden är att ha en egen gård med kossor och tjurar och maskiner. Det är därför som han odlar pumpor och säljer. Men han kommer också att handla lite för pengarna.
När vi träffas, har han precis kommit hem från skolan. Han går i trean på Breviksskolan i Västervik.
– På fritiden kör jag traktor, säger han och visar den traktor som han har använt för att dra "pumpavagnen" med.
Han sålde faktiskt en del pumpor redan förra året, men då i ganska liten skala. I år har det blivit desto mer, och ambitionen är att utöka odlingarna ännu mer nästa år.
Alfred odlar tolv olika sorters pumpor den här säsongen.
Den största pumpan som han hittills har odlat vägde 9,9 kilo, så målet är förstås att komma upp i tio nu. Där är det nog mammutpumpan som är den bästa kandidaten för att kunna nå en rekordvikt. Han visar på en i landet som ser riktigt lovande ut.