Städfirma i Gamleby breddar sig

Efter 15 år lämnar Anne Rosén i Gamleby över städföretaget till sin dotter, Maria Rosén, som samtidigt passar på att bredda verksamheten med bland annat trädgårdsarbete och mindre byggjobb.

21 mars 2013 15:24

– Det är roligt att få in lite nya jobb, säger Maria Rosén, som har jobbat i företaget sedan 2002.

De är fyra anställda, inklusive henne själv. Hennes mamma kommer att jobba kvar på halvtid och sköta bokföringen, innan hon så småningom går i pension. Hon fyller 62 i år.

Tidigare har det varit en ren städfirma – om ordvitsen tillåts – men nu kommer Annes Städ & Hemservice att ta en lång rad jobb inom rot och rut. Som exempel kan nämnas handla, skotta snö, klippa gräs, måla och utföra mindre snickerier.

När Anne startade sitt företag var hennes tanke att städa hos äldre, men det var före rut-avdragets tid, så det var ingen som hade råd då.

Hon drog i gång firman 1998. Då hade hon gått arbetslös länge. På en starta-eget-kurs uppmanades deltagarna att fundera över vad de var bra på.

– Jag är bra på att städa, tänkte jag. Och då blev det så, säger Anne.

Hon hade tur som fick företag till kunder ganska tidigt, och dem har firman överlevt på.

Men att städa är ett slitigt jobb, så Anne hade sina duster med Försäkringskassan innan hon fick intyg på att hon fick vara sjukskriven på halvtid och jobba halvtid i företaget.

Innan dess tyckte Försäkringskassan att hon i stället skulle lägga ner företaget, och söka jobb igen, men då hade ju även de andra i firman blivit arbetslösa.

Nu lämnar Anne över till nästa generation i företaget, dottern Maria. Anne tycker att det känns bra att lämna över till någon som har varit med så länge.

Namnet, Annes Städ & Hemservice, kommer att leva vidare även i den nya regin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ingrid Johansson-Hjortvid •