Från sträckan som går mot byn syns det på långa vägar hur träden i områden lagt sig som ett plockepinn i skogen.
Än så länge har Michael inspekterat största delarna av sin egen mark samt intilliggande terräng och hans samlade bedömning är att skadorna är stora, även om det inte år att jämföra med konsekvenserna efter stormarna Gudrun och Per.
– Träden har hamnat på andra ställen än där de brukar, de ligger överallt. Både "medelåldersskogen" och den som är äldre har drabbats, säger Michael Andersson.
De omfattande skadorna beror enligt Michael på att stormen drog in från nordlig riktning under söndagen.
– Det är inte ofta som vi får den sortens storm och det är därför som fler träd än vanligt har ramlat.
Det gör att Michael nu har ett mödosamt och inte minst riskfyllt jobb framför sig, som både kostar tid och pengar, där han kommer behöva såga itu varje fallet träd för hand med motorsåg.
– För oss som kan hugga själv går det väl an, men det är ett tungt arbete. Många som är äldre har svårt att åtgärda markerna... Det är inte lätt att skicka in maskiner när skogen ser ut som den gör, det tar för lång tid.
Uppskattningsvis handlar det om minst ett par hundra träd som blåst omkull på Michaels och intilliggande skogsägares marker.
– Jag har varit skogsägare i över 20 år, så jag vet att sånt här händer och det finns tyvärr ingen försäkring mot den här typen av skador. Det är en del av skogsägandet, säger han.