Det har funnits tankar på att öppna en verksamhet med inriktning på fisk och skaldjur sedan tidigare, problemet har varit att hitta en bra lokal med ett bra läge. Nu när de fick en förfrågan om att starta verksamhet i en av de röda bodarna på Fiskaretorget så kändes det rätt.
– Vi vill utvecklas och vi strävar efter att bygga ut vår verksamhet.
Det är Västerviks kommun som äger marken, och hyreskontraktet är klart. De har lämnat in en ansökan om bygglov för att göra vissa ändringar på fasaden.
– Jag tycker inte att det ser bra ut nu. Vi vill göra det bättre och ha en fin uteservering.
En av utmaningarna blir att hitta personal. Än så länge ska restaurangen bara vara öppen under sommaren, de tar ett steg i taget.
– Vi vill jobba mycket lokalt och samarbeta med lokala leverantörer. Vi har redan lite kontakter och vi har kommit en bra bit på vägen. Men jag vill inte säga för mycket.
Besheris nuvarande verksamheter, pizzerian Acapulco och restaurangen Sahara, har inte den här typen av inriktning, men Elias säger att många kunder har frågat efter det. Vad restaurangen ska heta är inte klart, och inte premiärdatumet heller.
– Det blir till sommaren, säger Elias Besheri.