För tre år sedan följde Elin med för första gången. Det var också första gången hon överhuvudtaget besökte Stockholm under Prideparaden.
– Det var större än jag trodde, mycket mer folkfest, säger hon och beskriver glädjen bland folket som enorm. Hon berättar att det står människor överallt och tittar, på gatorna, på taken, i fönstrena.
– Det var en riktig wow-upplevelse!
Det kan närmast beskrivas som en tillfällighet att hon gick i paraden då.
– Några kompisar från MUF frågade om jag ville följa med. Och jag tänkte ja, det kan vara kul. Det här är rättigheter som jag står för.
Sedan har det bara rullat på.
– Det känns som en självklarhet i kalenderåret nu.
En blandning av fest och politik, lite som det bästa av två världar, så sammanfattar Elin sina upplevelser av Prideparaden.
– Det är en folkfest och alla går åt samma håll, går för samma rättigheter.
Rättigheter som hon tycker att det är både självklart och viktigt att fortsätta kämpa för. Vad som är viktigast att göra just nu i Sverige för att minska utanförskapet bland hbtq-personer tycker hon däremot är svårt att svara konkret på. Nu handlar det främst om att förändra fördomsfulla tankesätt.
– Det diskuteras mycket kring pappamånader, men att en del har två mammor glöms bort helt, säger hon som ett exempel på att det saknas ett hbtq-tänk i vardagen.
Elin berättar att hon träffat många människor från andra länder som kommit hit på grund av Stockholms Prideparad.
– Till exempel från Ryssland och andra länder som har ett stort förtryck av hbtq-personer. De kommer hit under Pride för att kunna vara sig själv.