Polisen hedrar sina mördade kollegor

20 år har gått sedan de brutala morden på poliserna Olle Borén och Robert Karlström. Nu hedras de av sina poliskollegor, i ett känslosamt inlägg på Facebook.

28 maj 2019 12:11

"Jag var inte där, i polisbilen som precis tagit upp jakten på en misstänkt bil längs en kurvig väg vid en vacker sjö vid Malexander."

Så börjar Facebookinlägget på Facebooksidan för polisen i Motala, Mjölby, Vadstena, Boxholm och Ödeshög.

"Jag var inte där, och vet inte vad som for igenom polismännen Olle Borén och Robert Karlströms huvuden sekunderna innan den framförvarande bilen plötsligt stannade framför dem."

Så fortsätter det. På ett antal känslosamma rader beskriver en polis vid ingripandeverksamheten i området sina tankar. Han förklarar att minnet av de mördade poliserna lever kvar. Han skriver om sorgen i kollegornas ögon, som finns kvar än idag 20 år efter morden. Och han förklarar hur tankarna på morden påminner honom om de risker som poliser utsätts för i sitt yrkesliv.

"Jag var inte där, men idag hedrar vi Olle, Robert och deras familjer. Vi hedrar de två polismän som tvingades offra sina liv, på den där kurviga vägen, vid den vackra sjön vid Malexander", skriver han.

Du läser hela inlägget här nedanför.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Emil Jakobsson