Det var så illa att han polisanmälde nedskräpningen, där skräp även blåst ut i sjön, och han berättar att han även har varit i kontakt med Västerviks kommun.
– Vi har tillsyn här en gång i veckan, men det räcker inte långt när folk kör dit skräp, säger han.
Holgersson fick räkna med flera timmars jobb för att få bort alla sopor.
– Och det är inte färdigt än, säger han på onsdagen.
– Jag kommer behöva åka ut i morgon igen.
Rastplatsen vid väg 35 har soptunnor som är tänkta för skräp från den som stannat på rastplatsen, men Tomas berättar att det ibland dumpas både byggavfall, matavfall, spritflaskor, gamla tidningar och till och med gamla tv-apparater som Svevia tvingas ta hand om och köra till soptippen.
Företaget är de som sköter renhållningen på rastplatserna åt Trafikverket, så i förlängningen blir det alltså skattebetalarna som får står för notan för nedskräpningen.
Jan-Olov Berg på Trafikverket bekräftar bilden.
– Nedskräpning längs våra vägar är ett allmänt problem och även i våra parkeringsfickor lämnar många skräp efter sig. Men så har vi några platser som är extra belastade. Att dumpa skräp här är både dumt och olagligt, säger han.
För här tycker både Berg och Holgersson att det verkar som någon systematiskt väljer att dumpa sitt avfall, i stället för att lämna det vid en avfallsanläggning.
– Det är ett brott mot miljölagstiftningen, säger Jan-Olov Berg.