Alla tre allvarligt skadade efter olyckan vid Överum

Vid 16.40-tiden larmades räddningstjänsten till Överum.

En olycka inträffade söder om Överum. Tre personer fördes med ambulans till sjukhus. BIlden är en genrebild.

En olycka inträffade söder om Överum. Tre personer fördes med ambulans till sjukhus. BIlden är en genrebild.

Foto: Johan Nilsson/TT

Överum2024-09-29 16:46

Enligt SOS Alarm ska det röra sig om en olycka med flera fordon inblandade.

Platsinformationen visar att det är på Linköpingsvägen, väg 35, som olyckan inträffat.

Den ska ha skett strax innan samhället, när man kommer från Gamlebyhållet, alltså söderifrån.

SOS Alarm berättar att vägen är helt avstängd efter olyckan. Det är två personbilar som är inblandade, totalt ska tre personer finnas i de båda bilarna.

En ambulans är på platsen, två till är på väg. Det verkar som det handlar om en allvarlig olycka, men mer information än så har vi inte i nuläget.

Trafikverket meddelar att det är mycket stor påverkan på trafiken. Sluttiden för insatsen är satt till 18.00, visa av erfarenhet vet vi att det kan ändras men trafikanter bör ta en annan väg om det är möjligt. Vägen är som vi reda nämnt helt avstängd.

UPPDATERAD 16.57:

Räddningstjänsten meddelar att det handlar om en sidokollission mellan de två bilarna, i en korsning två kilometer söder om Överum. Den ena bilen ska alltså ha kört in i den andra i korsningen. Än är ingen avförd med ambulans, i skrivande stund är de två kvarvarande ambulanserna fortfarande på väg.

Vägverket har nu ingen prognos för när vägen beräknas öppna.

Det är korsningen mellan väg 35 och väg 872 det handlar om. Det bör vara den väg som går mot Björnsholm men Trafikverket och SOS Alarm är inte helt samstämda i sin lokalisering av olyckan.

UPPDATERAD 17.10:

Man arbetar fortfarande på platsen. En person kommer inte ur en av bilarna, och man måste hjälpa till från räddningstjänstens håll. Än är ingen avförd med ambulans till sjukhus, det är troligt att i alla fall en person kommer behöva akut vård, men än så länge vet vi inte mer om skadeläget än så.

UPPDATERAD 17.29:

En person ska vara lastad i en ambulans, oklart om man åkt iväg ännu.

Man har behövt klippa upp bilen. Dels för att en person ska ha suttit fast, och kanske fortfarande göra det, men också troligtvis på grund av att man ska kunna göra ett så kallat "säkert uttag" av en annan person i samma bil. Det gör man för att skydda exempelvis nacke och rygg från skador vid uttaget. Räddningstjänsten operatörer vet ännu inte om fler behöver åka med till sjukhus.

UPPDATERAD 17.43:

Nu ska man ha släppt på trafiken, i alla fall växelvis. Det är fortfarande stor påverkan på trafiken men man kan ta sig fram, enligt Trafikverket.

Nu vet vi också mer om hur det gått. Två personer fick tas ut med säkert uttag, och den tredje var fastklämd. Samtliga personer är avförda med ambulans till sjukhus.

Det kommer dröja innan vi vet mer om skadeläget för dem alla tre. En så kallad bulletin har sjukvården tre timmar på sig att lägga ut, vi får återkomma när vi har sådana för personerna.

Man har sanerat olja på platsen och ett vägräcke ska vara skadat.

UPPDATERAD 20.23:

Vi har fortfarande inte fått tag i information om skadeläget för det drabbade i olyckan. 

UPPDATERAD 20.50:

Nu har bulletinerna från sjukhuset kommit och det är allvarlig läsning.

En gäller en man i 75-årsåldern hemmahörande i norra Kalmar län. Han är allvarligt skadad och nu inlagd på vårdavdelning.

Även en kvinna i 75-årsåldern är inlagd. Hon ligger på IVA med allvarliga skador. Hon är också hemmahörande i norra Kalmar län.

Ytterligare en kvinna från norra länet, över 80 år gammal, är allvarligt skadad och är inlagt på intensivvårdsavdelning.

Karta: Olycksplatsen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!