Kommunen stänger förskola efter misstänkt smitta

Under tisdagen insjuknade samtliga i personalen på förskolan Oden i Odensvi i misstänkt covid-19. Nu stängs skolan veckan ut. Förhoppningen är att kunna öppna på måndag igen.

Förskolan Oden stängs sedan personal insjuknat i vad ma misstänker är covid-19.

Förskolan Oden stängs sedan personal insjuknat i vad ma misstänker är covid-19.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Odensvi2021-04-27 14:45

Det meddelade Västerviks kommun i ett pressmeddelande under tisdagen.

Enligt meddelandet kommer skolan hållas stängd resten av veckan. Man räknar med att öppna igen på måndag, om allt går som man hoppas.

För de föräldrar som har så kallat samhällsviktiga arbeten kommer barnen erbjudas ersättningsplatser på förskolan Backsippan i Blackstad och fritidshemmet på Åbyängsskolan i Gamleby.

Enligt barn- och utbildningschef Magnus Bengtsson på Västerviks kommun handlar det om tre anställda som nu insjuknat i vad man misstänker är covid-19. Men ännu är ingen bekräftat smittad, de tre är hemma med symtom på sjukdomen och testsvaren hade inte kommit under tisdagen.

– Det är olyckligt när vi får in coronasmittan i en verksamhet och då gäller det att agera snabbt. Det gör vi nu för att vi dels inte har tillräckligt med personal, dels för att bryta eventuella kvarliggande smittkedjor tills verksamheten kan öppna igen nästa vecka, säger skolchefen Magnus Bengtsson.

Beslutet fattades snabbt under tisdagen, säger Magnus Bengtsson.

– Det var helt nödvändigt att fatta det beslutet idag, säger Bengtsson.

Det går nio barn i förskolan och åtta barn är i fritidsåldern, det vill säga kan vara på fritidshemmet före eller efter skolan.

– Förhoppningen är att kunna öppna igen på måndag. Men just nu inväntar vi vissa besked, provsvar bland annat, säger Magnus Bengtsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!