Nya tysta produkter ger jobb i Gunnebo

Växer Hon är en av kommunens mer anonyma innovatörer, men företaget växer med nya unika produkter. Inom kort anställer Agneta Andersson ytterligare en person. - Målsättningen är vi ska växa här i Gunnebo.

5 september 2012 00:00

Företaget är NotTooNoisy, inte mer än två år gammalt, men som nu börjar se resultat efter en tuff inledningsperiod.

- Det tar sin tid att komma ut på marknaden, men nu har det verkligen börjat lossna.

Agneta Andersson arbetar med att ta fram produkter som dämpar buller och störande ljud i många olika sammanhang. NotTooNoisy är ett både ett designföretag och en tillverkare av textila produkter med inriktning mot förskolor, väntrum, djurägare och fritidsfolket.

Nu har hon fått ordentligt genomslag på ett par av produkterna. Det är nu klart att ett stort företag ska distribuera och sälja hennes förvaringsboxar i bullerdämpade material.

- Det kan ge en hel del jobb i firman. Jag har redan anställt en person, Inger Larsson, som är en jätteduktig sömmerska, och det kommer att behövas fler innan året är slut.

Agneta har sedan en tid inlett ett samarbete med företaget Tysta leksaker, vilket gett en ordentlig skjuts åt försäljningen. Hon har också startat internetbutik. Hon medverkar ofta på mässor och föreläsningar runt om i landet.

- Det är inte alltid lätt för många som jobbar i kommuner och landsting att förstå nyttan av sådana här produkter som minskar på buller, men när det ser och får känna på materialet brukar det bli en aha-upplevelse.

Sakta men säkert har omsättningen börjat öka och nu planerar hon för ytterligare produktionsytor. Bullerdämpade dukar och mattor är en stor produkt, ochn inte minst hundmattorna har fått ökad efterfrågan.

-  Folk uppskattar att det inte fastnar hår i materialet och att det ligger fast mot golvet, här tror vi också på en utökad produktion.

Agneta Andersson berättar också om en helt ny produkt i en ny målgrupp och som fortfarande är på idéstadiet.

- En sak som har med sport att göra, och som kan bli en riktigt stor grej.

Hon beskriver sig själv som en liten udda varelse, som är både upp och ner, bak och fram, ut och in och tvärt emot.

- Jag gillar att tänka fram produkter som människor har ett verkligt behov av.

Ett exempel på hennes tänkande är till exempel det samarbete hon inlett med en femteklass där det går elever med koncentrationsproblem.

-  Ofta pratar vi om barn med handikapp i olika bokstavskombinationer, men jag föredrar att kalla dom för multiuppmärksamma. De tänker, ser och hör på ett helt annat sätt och är oerhört smarta, men de har därför också svårare att anpassa sig. Jag hoppas få många nya idéer när vi inleder vårt samarbete, säger Agneta.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!