Intensivt första år för ny företagare

Linnéa Bjernersjö drömde länge om att starta eget. Nu är det ett år sedan hon öppnade Linnéas Konditori & Catering i Gamleby.

Med personal. Linnéa Bjernersjö, i mitten, omgiven av Joel Wirsén, praktikant, Krister Pettersson, bagare, samt Jessica Johansson, kock och kallskänka.

Med personal. Linnéa Bjernersjö, i mitten, omgiven av Joel Wirsén, praktikant, Krister Pettersson, bagare, samt Jessica Johansson, kock och kallskänka.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Gamleby2016-04-06 05:30

Roligt, men mycket mer jobb än vad hon trodde att det skulle vara.

Så sammanfattar Linnéa Bjernersjö sitt första år som egenföretagare.

Linnéa, som från början kommer från Kristdala, kom till Gamleby för att gå en skola på 90-talet, och blev sedan kvar på orten.

Under årens lopp har hon mest jobbat inom café, bageri och restaurang.

För ungefär tio år sedan utbildade hon sig till kallskänka, och 2014 gick hon en starta-eget-kurs.

– Drömmen har funnits väldigt länge att en dag kunna ha något eget, säger hon.

Först tänkte hon starta ett rent bageri.

– Men då ringde Birgitta Fransson till mig och undrade om jag inte ville köpa hennes företag, Birgittas Godbitar.

Så blev det också. Cateringdelen består av några varma och kalla rätter plus smörgåstårtor, men sedan finns det också en konditori- och bageridel samt ett litet café i lokalerna på Hagagatan.

– Vi har haft väldigt mycket att göra, säger Linnéa, som nyligen har utökat personalstyrkan med en bagare på heltid, Krister Pettersson.

Utöver dem brukar det vara fyra–fem serveringspersonal inne på timmar.

Det blir ofta långa arbetsdagar för Linnéa.

– Som värst har jag jobbat 19 timmar på en dag.

Men hon betonar att det också är roligt.

Det blir ju lite vad man själv gör av det, men jobb finns det i alla fall, både i dag och framöver.

Det har redan nu börjat trilla in beställningar på mat till studenten och sedan räknar hon med att det blir en del buffémat och tårtor till sommarens bröllop, som det var förra året.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om