På måndagskvällen träffades elever och personal i smågrupper för att tillsammans gå igenom sådant som Youtube, Facebook, Instagram, Steam, Skype och Kik Messenger.
Två av eleverna som undervisade de vuxna var Teo Manousaridis och Gustav Frey, som berättade hur de själva använder till exempel Youtube: för att titta på sport (läs: fotboll) och kolla roliga klipp.
Om Gustav Frey har några minuter över med mobilen, går han inte in på Facebook, utan Instagram, där man kan titta på och själv lägga upp bilder och videoklipp.
Han tror att tjejer är mer inne på Facebook än vad killar är.
En av de vuxna frågade om alla i klassen är med i Facebook, men killarna svarade att det är det flera som inte är. Vissa är knappt intresserade av datorer ens.
Samtidigt som Teo och Gustav berättade om olika grejer på internet, passade rektorn Lasse Sandberg på att prata om nätetik också.
Ett syfte med temadagen var nämligen att motverka diskriminering och kränkningar, och att alla elever ska respektera andra människors egenvärde och att vi är olika.
I programmet för temadagen ingick också att de vuxna efter undervisningen skulle få möjlighet att diskutera hur de ska gå vidare för att förhindra nätmobbning.
På förmiddagen var det aktiviteter för alla elever på Lidhemsskolan, med lekar, teater, skapande, film, musik och tipspromenad.