Uppskattad mat ur jättewok

Skolrestaurangernas matresa "Värdens kök" gjorde på fredagen ett stopp i Thailand. Två som gillade det var Per Axelsson och Albin Juthe. De tog om flera gånger.

Per Axelsson och Albin Juthe får mer mat av Christian Persson.

Per Axelsson och Albin Juthe får mer mat av Christian Persson.

Foto: Ingrid Johansson-Hjortvid

Mums2014-04-12 14:00

Åbyskolans skolrestaurang i Gamleby var dagen till ära smyckad med färgglada lampor av papper.

Vid en gigantisk wok stod Peter Andersson från Atria Foodservice/Guldfågeln och Christian Persson från Santa Maria och serverade wokmat så det stod härliga till. Lita på att det gick åt!

– Det är roligt att se att väldigt många tar om, sa kommunens kostchef, Gunilla Ekfeldt, som kommit på besök till matsalen.

Två elever som uppskattade maten var Per Axelsson och Albin Juthe. På den relativt korta stund som VT var i matsalen hann de med tre, eller om det var fyra, portioner. Mycket gott, tyckte de.

Läs mer och se fler bilder i lördagens VT!

Världens kök

Under april och maj serveras vid flera tillfällen mat från andra länder i skolorna i Västerviks kommun. Här är hela listan:

Den 3 april, Indien. Indisk färsröra, ris och raita (en kall sås).

Den 11 april, Thailand. Wok med kyckling, nudlar och grönsaker.

Den 29 april, Mexiko. Vegetarisk tortillasoppa med topping och nachochips.

Den 9 maj, Medelhavet. Bifteki färslimpa, ugnsrostad potatis, rotfrukter och tzatziki.

Den 4 juni, Amerika. Hamburgare med bröd, potatisklyftor samt chili- och mangodressing.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om